Outsider dan NaVi mengesahkan lokasi Singapura mereka lebih awal daripada TI11

Kelayakan Serantau EEU TI11 terus dilaksanakan kerana komuniti akan mengenali dua pasukan pertama untuk memastikan perjalanan ke Singapura untuk The International 2022 akan datang. Natus Vincere (NaVi) berdepan dengan Pasukan BetBoom dalam The International 2022 (TI11) Eastern Kelayakan Serantau Eropah (EEU). NaVi memenangi siri ini dengan jaringan 2-1 dan akan menyertai Outsiders sebagai salah satu daripada tiga pasukan dari rantau ini yang akan pergi ke Singapura untuk TI11.

Sekurang-kurangnya, pasukan itu telah mendapat tempat dalam Kelayakan Peluang Terakhir untuk TI11. Pemenang Kelayakan Serantau Eropah Timur (EEU) akan layak terus ke Peringkat Kumpulan TI11. NAVI dan Outsiders adalah dua daripada tiga pasukan yang akan bersaing untuk jemputan langsung.

Natus Vincere lwn Pasukan BetBoom: Rekap perlawanan

Walaupun Pasukan BetBoom memperoleh penamat lapan teratas di ESL One Stockholm Major 2022, ia tidak berjaya melayakkan diri ke PGL Arlington Major dan oleh itu ditakdirkan untuk bermain dalam kelayakan serantau EEU. Sebaliknya, NaVi mempunyai permulaan yang buruk untuk musim Dota Pro Circuit. Bagaimanapun, selepas menukar dua pemainnya pada penghujung jelajah kedua, NaVi berjaya mendapatkan semula momentum yang hilang menjelang kelayakan serantau.

Memasuki siri ini, komuniti melihat Pasukan BetBoom sebagai pilihan kecil untuk memenangi siri ini menentang NaVi.

Natus Vincere lwn Pasukan BetBoom – Permainan Pertama

Permainan Satu menyaksikan BetBoom menggubal Dawnbreaker, Queen of Pain (QOP) dan Visage luar landasan manakala NaVi pergi untuk barisan Juggernaut, Pangolier di lorong tengah dan Enigma disokong oleh Marci.

Permainan awal adalah baik kerana kedua-dua pasukan berjaya menghentikan permainan sehingga terasnya menguasai item. Walau bagaimanapun, bermula dari minit ke-24 BetBoom mula mendapat kelebihan kerana BetBoom lebih fokus pada objektif, termasuk Roshan. Kelebihan rangkaian, bersama-sama dengan Aegis membenarkan BetBoom untuk mendapatkan beberapa pertarungan pasukan kerana mereka memaksa NaVi untuk memanggil permainan pada 36 minit.

Natus Vincere vs Pasukan BetBoom – Permainan Kedua

Permainan Kedua menyaksikan NaVi mendraf barisan yang lebih agresif semasa mereka mengambil Templar Assassin, Batrider di lorong tengah dan Viper luar landasan manakala BetBoom pergi untuk Visage, Storm Spirit dan Tidehunter disokong oleh Nyx Assassin dan Disruptor.

Perlawanan ini memberi keseronokan kepada penonton kerana sekali lagi, permainan awal adalah stabil untuk kedua-dua pasukan tetapi kali ini NaVi yang menaikkan tempo kerana Alik “V-Tune” Vorobey’s Templar Assassin dan Vladislav “laise” Lais’s Viper sedang membunuh setiap Wira BetBoom di luar peta. Walaupun mendapat tentangan BetBoom, NaVi mengambil Permainan Kedua selepas 47 minit ketika mereka memaksa Permainan Ketiga.

Natus Vincere vs Pasukan BetBoom – Permainan Ketiga

Permainan Tiga merupakan perlawanan yang menarik untuk penonton apabila NaVi merangka barisan agresif Pudge, Ember Spirit dan Death Prophet manakala BetBoom merangka Visage, Queen of Pain dan Tidehunter.

Permainan ini lebih kepada perlawanan berat sebelah untuk NaVi kerana Volodymyr “Noone” Minenko’s Ember Spirit mengalahkan BetBoom pada awal permainan. Walaupun BetBoom cuba untuk menghentikan permainan, barisan agresif NaVi terlalu banyak untuk BetBoom kerana mereka memanggil permainan pada minit ke-25.